Nyt on kulunut kuukausi (ja pari päivää yli, elämme nyt keskiviikkoa ja maanantaina 16.4 kävin leikkauksessa) siitä, kun minulle laitettiin Tallinnassa The Lookin kautta Mentorin 375cc silikonit.



Parantuminen:

Rinnat ovat alkaneet muotoutua hiljalleen pysyvään muotoonsa. Edelleen peilistä katsottuna huomaa, että nännit ovat vielä liian ylhäällä. Myös vasen rinta on edelleen pari senttiä ylempänä kuin oikea. Muuten kokonaisvaltaisesti aikaan nähden rinnat ovat jo hyvinkin aidon näköiset.

Arpi on alkanut parantua, mutta näkyy edelleen punaisena juovana. Kohta, josta leikkaus aloitettiin on selvästi erottuvampi ja näiden aloituskohtien päällä on påienet ruvet. Rupi on ehkä 2mm*2mm, eli hyvin pieni, mutta rupi kumminkin. Muuten arpi on tasoittunut eikä ole enää selkeästi koholla. Arpi muistuttaa lähinnä punaisella tussilla tehtyä viivaa.

Tunto on alkanut hiljalleen saapua myös vasempaan rintaan. Rinnan alunen on edelleen tunnottomampi kuin oikean, mutta nyt jos nipistän rinnan alta tunnen, kuinka kynteni uppoaa ihoon. Nänni on vasemmalla puolella edelleen niin ja näin tunteeko vai ei. Riippuu päivästä, kellon ajasta, urheiluliivieni väristä ja tuulen suunnasta. Ja miljoonasta muusta asiasta.
Olen myös huomannut, että rintani ovat aika ajoin todella herkät. Kyllähän naisilla tiettynä aikana normaalistikin on rinnat erittäin herkät ja kosketusarat, mutta vielä siihen verrattuna paljon herkemmät. Kävin mm. viikonloppuna suihkussa ja suihkua piti kääntää hiljaisemmalle, sillä paine tuntui liian voimakkaalta.

Jänne, suoni, kiinnike, mikälie löytyy myös edelleen oikeasta sekä vasemmasta rinnasta. Katosivat tässä välillä ja tulivat takaisin. Riippuen päivästä ja urheiluliiveistä, nuo ulokkeet ovat hieman ärtyneet. Saattavat välillä vihloa koko kylkeä.

Minulle ei ole missään vaiheessa ilmestynyt selkeitä mustelmia, tulehdusta tai vastaava ihonmuutosta tai lääkekuuria vaativaa jälkiseurausta. Käyn edelleen päivittäin suihkussa huuhtelemassa rinnat ja arvet lämpimällä vedellä.



Urheilu ja liikkuminen:

Voin ylpeänä ilmoittaa, että kävin suomen tivolissa vuoristoradassa ilman ongelmia! Vaikka kyyti olikin nopeaa ja pikainen pysähdys vähän jytkäytti, kestin sen minä niin kuin tissitkin. Eivät siis pudonneet matkasta.

Raskaita laatikoita yms. vastaavaa olen joutunut jo nostelemaan töissä jonkin aikaa, joten nämäkään eivät tuota ongelmia. En siltikään ole salilla alkanut tekemään ylävartalon treeniä tai jatkanut vielä muita harrastuksia, jotka vaativat enemmän ylävartalon lihasten käyttöä. Ainoana poikkeuksena sanon nyt laitesukelluksen. Ja siitä voin sanoa, etten tiedä, oliko aivan paras idea.

Kun veteen pääsi kaikkien paineilmapullojen, maskin, räpyklöiden, painojen, liivien ja vastaavien kanssa oli tottakai paljon helpompi olo ja käsiä ei liiemmälti tarvinnut käyttää. Leijuit vain vedessä ja olit. Mutta kun kaverille piti auttaa koko paketti (n. 10-20kg riippuen kaverin koosta) päälle, niin pakko sanoa, että paketin nostovaiheessa tuli ensimmäiset ongelmat vastaan. Jouduin aika huvittavalla tavalla nostamaan paketin kaverin selkään, ettei paineilmasäiliö olisi ohimennen osunut jompaan kumpaan tissiin vauhdilla. Ja kun kaverin oli aika auttaa paketti minun päälle oli olo vielä tukalampi. Liivi painoi ja tuntui vetävän rintojani taaksepäin. Jouduin istumaan, jotta sain painon pois selältä ja rintalastalta. Paino nimittäin alkoi sattua rintoihin ja sen verran olin jo noihin tulokkaisiin tutustunut, että pystyin sanomaan kivun kiertävän implanttien reunoja pitkin. Sukelluksen jälkeen kun paketin sai pois kipu loppui heti.



Muu hoito:

Hierontaa teen kun muistan nykyään. Yritän joka päivä, mutta olen huomannut, että välillä se tuppaa unohtumaan kun tarpeeksi väsynyt on. Hieron siis 3-4krt viikossa n. 5-10min. En oikein tykkää hieroa implanttien reunoista peukalolla sillä se sattuu, mutta: "You gotta do what you gotta do." Siispä myös niitä hieron, vaikka se ei mukavaa touhua ole.

Olen ostanut myös arpivoiteen arpia varten. Tai öljyn. En muista äkkiseltään mekkiä, mutta on USAssa ollut hyvin suosittua ja rantautunut nyt suomeen. Apteekista kävin hakemassa ja puteli maksoi 11.50€. Aamuin illoin arville puolen vuoden ajan niin lupailevat, että arvet vaalenevat ja eivät jää koholleen.

Viikonloppuna tulee myös tulikoe uusien rintojen osalta, sillä minulla on tiedossa isot juhlat sukulaisten luona. Tällöin pitää pukeutua vähän paremmin ja koska kaikki mekkoni ovat joko
- halterneckeja
- olkaimettomia tai
- yksiolkaimisia
niin on minun pakko hankkia rintaliivit. Kysyin Mirjalta, miten tulee toimia ja hän sanoi, että pitsiä vaan päälle ja rintsikat alle, kotona sitten kiireesti tukiliivit takaisin. Kävin siis eilen shoppaamassa kaikkein halvimmat liivit mitkä löysin (Seppälän alerekistä siniset, 85 D -rintaliivit joista saa olkaimet vaihdettua läpinäkyviin. 5€) ja otin matkaan. En viitsinyt paljoakaan panostaa liiveihin, sillä jos sattuu, että koko tai muoto vielä vaihtuu harmittaisi paljon enemmän ostaa useamman kympin arvokkaat liivit. Ja kukaan ei noita alta huomaa!

 

Kuvia:

 

Vasen arpi, ei rupea, edelleen rinta turvonnut ja välillä tunnoton alapuolelta. Yläpuolelle tullut tunto, nännissä tunto välillä.

Oiken puolen rinnan arvessa pieni rupi kohdassa, josta leikkaus on aloitettu. Arpi ei ole koholla. Turvotus kadonnut ja koko rinnassa ja nännissä on tunto.

Eroa ei kovin hyvin huomaa, mutta vasen on silti enemmän koholla ja turvonneempi.